SAM_02922012. december 19-én , Biri Községben megrendezésre került, „A fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok-„A” komponens-„Szemléletformálás Biriben a környezettudatosság jegyében” elnevezésű (KEOP – 6.1.0/A/09-11)  rendezvényünk 3 állomása. A programjainkat a vártnál is nagyobb érdeklődés öveztet a diákok részéről.

A diákok figyelmesen nézték végig az „ My friend Boo” című sorozat 1.: Bringádon; 2.: Kapcsold le; 3.: A három alternatíva című epizódjait ,melynek kiválasztása során törekedtünk olyan ismeretterjesztő tartalommal bíró anyag kiválasztására, mely kellően megdöbbentő és figyelemfelkeltő a 7-14 éves korosztály számára is. A visszajelzések alapján jó választás volt, mivel a gyerekek a vetítés utáni csoport foglalkozásokon hatalmas aktivitással vettek részt. Rengeteg kérdést tettek fel előadónknak és a tanáraiknak.

A résztvevőknek kiadványokat osztottunk ki, mely kiadvány tartalmát tekintve teljes mértékben igazodott a filmben megfogalmazottakhoz, és az azt követő eladás, és csoportfoglalkozás témájához. A célcsoport korosztályának érthető megfogalmazásban vezette rá a fiatalokat a problémára, és mutat azokra megoldási lehetőséget környezetükben.

Az előadások alatt is tapasztaltuk, a nagy érdeklődést a gyerekek részéről. Rengetek kérdést kaptunk tőlük arról, hogy mire kell odafigyelniük, és hogy mivel tudják elősegíteni a környezet védelmét. Minden bizonnyal sikerült megindítani bennük egyfajta szemléletváltozást és környezettudatos felnőttekké válnak majd.

„Bringázz a suliba!” címmel szerveztük a 3. vetélkedőnket. A fiatalok biciklivel való közlekedését kívánjuk előtérbe helyezni és felhívni ezzel is figyelmüket arra, h ezzel nem csak energiát takarítanak meg hanem pénzt is, és persze nem mellékes, hogy sokkal egészségesebb is. Az előadások után kihirdettük a vetélkedő nyerteseit és kiosztottuk nekik az ajándékokat.

Minden vélemény számít.

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>